woensdag 27 januari 2021

40 DAGENTIJD

Lock Down

In 2020 hebben wij door de Lock down bijna al onze activiteiten moeten cancelen.

Het had een buitengewoon jaar moeten worden met de viering van ons 25 jarig bestaan in maart 20200. Het mocht niet zo zijn.

In oktober en november hebben we nog wel het woensdagavondgebed kunnen houden maar de kerstsamenzang in De Wulverhorst is op de laatste dag nog geschrapt.

Voor de gebedsweek voor de eenheid van de christenen in januari van dit jaar, was een oecumenische viering in voorbereiding, maar ook die is getorpedeerd door de epidemie.

Om toch die “week” niet ongemerkt voorbij te laten gaan heeft het I.K.O. op 8 dagen een meditatie gestuurd aan onze email adressen. Hierop hebben wij veel positieve reacties ontvangen. Hieruit maakten wij op dat het zeer gewaardeerd werd.

Hierdoor bemoedigd, en omdat de Lock down nog wel even zal aanhouden, hebben wij gezocht naar een 40 dagen kalender gevuld met meditatie en gebed voor de vastentijd die begint op 17 februari. Daarvoor hebben wij de digitale kalender van Tearfound gevonden. Tearfound is een maatschappelijke organisatie die zich samen met de kerken inzet voor de minderbedeelden op onze aardbol. Wij hebben toestemming om hun digitale kalender gedurende de 40 dagen dagelijks aan onze email adressen door te sturen. Op deze manier kunnen we opnieuw weer met elkaar in Oudewater en veel meer mensen over de wereld gezamenlijk in gebed gaan voor een betere wereld.

Samen op weg naar Pasen in de voetsporen van en aangespoord door Jezus zelf.

Om mee te doen kunt u zich opgeven door een mail te sturen naar: iko.gebeden@gmail.com

Er zijn voor u geen kosten aan verbonden.

De registratie van uw E-mailadres zal alleen voor deze gebedsronde worden gebruikt!

Hoor je bij: Av/hKvG, RKK, OKK, HGOH, PGO, DABAR,

 of ben je NIET KERKGEBONDEN: Iedereen kan zich aanmelden.

Doe het wel voor 17 feb.

Bestuur IKO


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.